Pět životních rad podle Elona Muska

Elon Musk je něco jako superhrdina reálného světa. Tento génius vědy a guru technologického vývoje stojí za takovými ambiciózními projekty, jako je PayPal, Tesla nebo SpaceX. Mimoto je Musk i velmi zdatným obchodníkem a úspěšným podnikatelem. Zde je pět životních rad, které si od něj můžete odnést.

Ilustrační snímek

Tyto tipy Elona Muska zkompletoval server Entrepreneur.com.

Čtěte a vzdělávejte se

Ve znalostech je síla. Pokud chcete být lepší a úspěšnější než ostatní, musíte se i odpovídajícím způsobem vzdělávat. Elon Musk měl ve svých devíti let podle některých zdrojů přečtenou celou Encyklopedii Britannica a v roce 2017 v rozhovoru prohlásil, že ho „vychovaly knihy“.

Nečekejte na lepší okamžik

Podle Muska není nikdy čas čekat, až budete starší, zkušenější, až budete mít více peněz nebo více času. Pokud máte nápad a věříte mu, jednejte ihned.

Věřte svým snům

Bez motivace a určité víry ve váš sen se úspěchů dosahuje jen velmi těžko. Věřte svým snům. A to i navzdory dílčím neúspěchům, které vás na cestě k jeho dosažení určitě čekají. Sám Elon Musk založil v devadesátých letech i firmu, která byla uvedená mezi deseti nejhoršími obchodními nápady roku 1999.

Inspirujte ostatní

Nejlepší způsob, jak získat obchodní partnery, spolupracovníky, klienty i věřitele je nadchnout je pro váš projekt, kterému vy sami věříte.

Nabídněte něco extra

Je nutné, abyste byli odborníky na určitou oblast a byste projektům i klientům v dané oblasti uměli nabídnout nějakou přidanou hodnotu. Něco, co jiní obchodníci nabídnout neumí, a díky čemu budete pro ostatní hodnotní.

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com