Pět vlastností, bez kterých se žádný manažer neobejde

Co vlastně dělá dobrého manažera? Jak vypadá a jak se chová člověk, který dovede ze svého týmu dostat to nejlepší a kterého jeho podřízení uznávají? Zde je pět vlastností, bez kterých se nehledě na obor či na preferovaný manažerský styl neobejde žádný manažer.

Ilustrační snímek

Tento článek přineslo BBC.com.

Ochota podporovat kreativitu

Manažer by neměl u svých podřízených očekávat, že budou jenom plnit jeho příkazy jako roboti. Efektivní manažer by měl naopak u svých podřízených podporovat kreativitu a vlastní iniciativu.

Schopnost delegovat práci

Delegování práce zní jako ta nejjednodušší věc na světě. Ve skutečnosti ale dělá řadě lidí problém. Mnoho manažerů neumí vysvětlit, co přesně po podřízených chtějí, nebo mají podvědomý pocit, že jedině oni sami jsou schopni věc udělat tak, jak je to potřeba.

Určitá nenucenost

Teorie je hezká věc. A je určitě dobře, když si o vedení lidí nový manažer předem něco přečte. Zároveň je ale potřeba důvěřovat trochu vlastní intuici a chovat se nenuceně. Tak, aby podřízení neměli pocit, že je řídí robot, který spoléhá na teoretické poučky ze školení nebo odborné literatury.

Podpora silných stránek jednotlivých pracovníků

Dobrý manažer musí umět ve svých podřízených podpořit to, co jim jde nejlépe. Měl by umět ocenit dobře odvedenou práci a motivovat ostatní v tom, aby se soustředili na to, co je baví a co jim jde dobře.

Smysl pro humor

Vedení lidí a týmová práce sebou nesou spoustu humorných, ale i složitých a krizových situací. V každém případě by měl manažer pomoci týmu udržovat si určitý nadhled a měl by do práce přinášet i určitý humor.



-mm-

Zdroj: BBC - zpravodajský server BBC
Zobrazit přehled článků ze zdroje BBC