Pět návyků, které vás dovedou k úspěchu

Stát se úspěšným leaderem, být pro ostatní inspirací, být odborníkem ve svém oboru a dosáhnout vytyčených úspěchů – to vše vyžaduje tvrdou, ale především dlouhodobou práci. A určitý životní přístup a určité návyky. V dnešním článku si ukážeme pět zvyků úspěšných lidí.

Ilustrační snímek

Tento seznam přinesl server INC.com

Vstávání brzy ráno

I přestože existuje několik čestných výjimek, většina úspěšných, kreativních lidí jsou ranní ptáčata. Benjamin Franklin, Howard Schultz, Ernest Hemingway  - ti všichni jsou známí tím, že vstávali brzy. Brzy ráno, kdy většina lidí ještě spí a nikdo vás neruší, můžete stihnout spoustu práce.

Pravidelné cvičení

Je prokázáno, že pravidelné cvičení zlepšuje náladu, dodává energii a zvyšuje produktivitu. Není proto divu, že cvičení je v arzenálu top kreativců a leaderů.

Pevný řád

Úspěšní lidé jsou vysoce organizovaní a dodržují pevný řád. Vědí, kdy, co a proč dělají, a nemají ve věcech chaos. Postupování podle určitého plánu pak osvobozuje jejich mysl a oni mohou kreativně a inovativně přemýšlet.

Více želízek v ohni

Aby člověk mohl skutečně dávat průchod inovaci a kreativitě, nesmí na výsledku toho, co dělá, záviset celé jeho živobytí. Je proto lepší mít více projektů, pracovat na více věcech a nebýt kompletně závislý pouze na jedné činnosti, protože takováto forma závislosti bohužel ničí kreativitu.

Práce všude, kde to je jen trochu možné

Mnoho lidí má tendenci pracovat jenom na místě, které je k jejich práci vyloženě určené (například pracovna, kancelář), a mimo toto místo svoji práci pouští z hlavy. Ti nejúspěšnější však pracují neustále. Například u snídaně nebo při cestě do práce a z práce. Práce nemusí být jenom o tom něco fyzicky dělat, ale například i jenom přemýšlet o daném problému.

 

-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com