Opravdu jste týmový hráč?

Ilustrační snímek

Většina lidí o sobě tvrdí, že jsou dobrými týmovými hráči. Ve skutečnosti však všichni cítíme, že ještě máme určité rezervy. Kolem nás se stále objevují noví lidé, nejasné úkoly, odlišné názory a pracovní návyky... V tom všem se na základy úspěšné týmové práce snadno zapomíná. Pojďme si proto připomenout, na čem bychom měli stále pracovat, aby nám společná práce lépe vycházela. Následující tipy zveřejnil server Project Times.

Neslibujte nemožné

Zamyslete si, kdy jste naposledy řekli, že něco uděláte, ale neudělali jste to. Vaši spolupracovníci si velmi brzy všimnou, že neplníte své sliby. Nespolehlivost je jedním z nejrychlejších zabijáků týmové práce.

Myslete na svého šéfa

Vedoucí vašeho týmu by měl vidět, že jej respektujete. Nejlepší způsob, jak to dokázat, je zjednodušovat mu život - plnit úkoly včas, komunikovat a být spolehlivý.

Nebraňte se změnám

Většina projektů se v průběhu realizace různě mění. Váš postoj ke změnám by proto měl být co nejpozitivnější (nikoli však slepý). Důležité je sdílet informace s ostatními. Tím, že si budete nechávat důležité věci pro sebe, nikomu nepomůžete.

Neodsuzujte odlišné pracovní styly

Odlišný neznamená špatný. Když nebudete rozumět, proč váš kolega dělá to, co dělá, zeptejte se. Oba tak budete mít příležitost najít společný smysl a ještě se něco přiučit.

Udržte si pozitivní přístup

Připomínejte si, že nemůžete vždy všechno udělat bezchybně. Buďte otevření zpětné vazbě. Zní to sice jako klišé, ale ruku na srdce – jak jste na tom s přijímáním konstruktivní kritiky? Dokážete ji přijímat pozitivně?

-kk-

Zdroj: Project Times - americký server a komunita z oblasti projektového řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Project Times