Opravdoví influenceři jsme my sami

Jako influencer neboli vlivná osoba je dnes označován někdo, kdo má mnoho followerů neboli lidí, kteří jej sledují prostřednictvím sociálních médií. Pokud však na vašich účtech na sociálních sítích nesvítí obrovské počty odběratelů, nemusíte se hned cítit špatně. Nejste tak aspoň vystaveni riziku, že byste si čísel začali vážit více než skutečných mezilidských vztahů.

Ilustrační snímek

Nedávný článek na webu addicted2success.com připomněl, že bychom se měli daleko více soustředit na to, jak se vzájemně pozitivně ovlivňovat v každodenním životě. Každý den máme šanci stát se aspoň trochu lepšími, než jsme byli včera.

Influenceři jsou lidé jako my

Nemyslete si, že vlivní lidé na sociálních sítích jsou nějací superhrdinové. I vy můžete dosáhnout stejně velkých věcí jako oni. V životě můžete ovlivňovat ostatní buď k lepšímu, nebo k horšímu.

My všichni se můžeme zaměřit na své cíle a pak jich dosáhnout ... a nebo si můžeme vybrat to, že budeme sedět celé dny u počítačů a zoufale se snažit vymyslet, jak rozproudit zájem o naše posty na sociálních sítích.

I oni znají naše starosti

Na influencery dopadají stejné stejné starosti, jako máme my ostatní. Jsme dost dobří? Každý takzvaný influencer o tom také přemýšlí. Právě tohle nás všechny dělá lidmi. Máme lidské obavy, ať už je ukazujeme světu nebo ne.

Jedna pozitivní věc se však influencerůn musí nechat: věří, že se někým stali (i když to třeba tak úplně není pravda). A to je vlastně dobrý způsob uvažování. Věřit si, že jste někdo, může být skvělý první krok ke skutečnému úspěchu. Sebedůvěra je důležitá.

Staňte se influencery běžného dne

My sami můžeme svůj vliv značně zvýšit. Nejde přitom o online metriky a ukazatele, ale o to, kdo jsme jako lidé. Jste tedy člověk, který:

  • Dosahuje svých cílů?
  • Přidává nějakou hodnotu do životů druhých?
  • Má za cíl propojovat ostatní?
  • Získává podporu ostatních, protože jim ji prve sám poskytl?
  • Je lídr – a vytváří nové lídry?

Buďme zase lidé. Lidé, kteří jsou pro ostatní opravdu užiteční a podporují je. To by nemělo být zaměňováno s něčím, co může být na sociálních sítích vytvořeno dostatečně dobrým algoritmem.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success