Ocitli jste se na dně? Využijte toho

Někdy prostě nemáte jinou možnost, než akceptovat těžkosti, kterými procházíte. Vzdát se nepřichází v úvahu.

V životě jsou chvíle, kdy musíme přijmout za svůj nový závazek, učinit opět rozhodnutí. A takové chvíle, kdy nám dojde, že svůj život musíme brát vážně, nám nakonec mohou pomoci dosáhnout našich cílů.

Když zažíváte těžké časy, všimněte si následujících 4 pozitivních věcí, které vám to přináší.

Ilustrační snímek

Následující postřehy přinesl web addicted2success.com.

1) Když se dostanete na dno, začínáte nezatíženi

Prostě se musíte vzdát všeho, co není důležité. Vše, co není nezbytné, musíte odhodit. Je docela dobře možné, že vás lidé z vašeho okolí uvrtali do věcí, které pro vás vlastně nejsou nijak důležité. Jsou důležité jen pro ně.

Chcete-li se dostat opět nahoru, musíte se zbavit nepotřebného. Někdy se totiž bez tlaku vnějších událostí nedokážeme sami vzdát věcí, které nechceme a které se nějak vplížily do našeho života. I když tyto věci pro nás nejsou důležité, měli bychom pocit, že o něco přicházíme, kdybychom se jich za běžných okolností vzdali.

2) Největší věci se stanou právě tehdy, když s něčím zápasíte

Jste zcela mimo svou komfortní zónu? Když s něčím zápasíte, máte příležitost přemýšlet o všem, co děláte, tak trochu jinak. Můžete tak přijít na inovativní řešení nebo nové nápady.

Když jste na úplném dně, zcela jasně si uvědomíte, jaké máte nedostatky a o co se strachujete. Vaše neštěstí je středem vaší pozornosti, a proto je můžete dobře prozkoumat a poznat.

3) Važte si bolesti, kterou cítíte, pomůže vám dostat se zpět

Když ještě nejste na absolutním dně, možná necítíte dostatek bolesti, aby vás to přimělo skutečně se vyrovnat s problémy, které v životě máte. Bolest je totiž silný motivátor. Může vám dodat impuls, který ke změnám potřebujete.

4) Vše uvidíte jasně

Když jste na dně, dokážete jasně definovat, co pro vás znamená žít lepší život. Začnete zpochybňovat všechny své současné hodnoty, představy a cíle nebo se s nimi dokonce zcela rozloučíte. Je možné, že získáte úplně novou životní vizi.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success