Nudí vás současná práce a láká podnikání? Dobře to zvažte

Než opustíte svou současnou práci, začněte uvážlivěji nakládat se svým časem. Vaše práce musí být co nejefektivnější, abyste měli čas na přípravy a zvážení svého podnikatelského nápadu.

Podnikat byste měli začít s lidmi, kteří jsou chytří. Navazujte vztahy a komunikujte s nimi. Tato propojení mohou být nakonec ještě cennější než samotný váš startup.

A možná ani nepotřebujete zakládat novou firmu, jako spíše najít jinou práci, která by pro vás byla zajímavější a více vás naplňovala.

Ilustrační snímek

Aby to pro vás bylo snazší, připravil nám web addicted2success.com několik otázek, které byste si ještě před tím, než dáte výpověď, měli promyslet. Tady jsou.

1. Dokážete žít 2-3 roky bez peněz?

I když se vám nyní vede dobře, spuštění byznysu může být drahé. Jste ochotni věnovat čas i peníze něčemu, z čeho vám nejspíš příštích pár let nebude nic plynout nazpět? Když začínáte podnikat, obvykle nemáte stabilní příjem. Také musíte myslet na potřeby své rodiny.

2. Máte důkazy, že je váš podnikatelský nápad slibný?

Když chcete na trh dodat něco nového, musíte vědět, jak to budete prodávat. A také si musíte být jisti tím, že vaše nabídka bude nějakým způsobem unikátní. Máte v ruce něco, co dokládá, že váš nápad má šanci uspět?

3. Co když se na něčem zaseknete?

Určitě narazíte na překážky, které budete muset překonat. Jste si však schopni poradit s problémy od balení produktů až po právní otázky? Jako podnikatele vás musí bavit řešit problémy, protože ty se objeví.

Jdete do toho?

Pokud skutečně chcete nastartovat vlastní podnikání, musíte se soustředit na tyto 3 otázky:

  • Co budete dělat?
  • Kdy to budete dělat?
  • Jak to budete dělat?

Stanovte si krátkodobé cíle a jděte za nimi. Pak si nastavte další cíle. Když bude váš podnikatelský plán jasný a zřetelný, můžete konečně ukončit současnou práci.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success