Novoroční předsevzetí pro podnikatele: Jak si udržet manželství

S novým rokem přicházejí předsevzetí, jejichž prostřednictvím se snažíme zlepšovat sami sebe, ale i vztahy s ostatními lidmi. Článek radí podnikatelům, jak si udržet spokojené manželství.

- Doma nejste šéfové. I když doma nemůžete rozdávat rozkazy, můžete relaxovat s vědomím, že nejste na všechno sami.

- Dejte si laťku nízko, nezapomínejte ji však nastavit. Podnikatelé bývají velmi zaneprázdnění a na osobní život jim nezbývá příliš času. Učte se proto plánovat společné dovolené, i kdyby dovolená měla znamenat jen to, že zajdete na kávu nebo na procházku.

- Vypněte mobilní zařízení. I když nebudete reagovat na zvonění, přítomnost mobilu na jídelním stole, v restauraci nebo na nočním stolku výrazně mění atmosféru vašeho sdíleného prostoru. Půjdete také pozitivním příkladem dětem, ukážete-li, že můžete fungovat bez moderních technologií.

- Zapojte životního partnera do důležitých obchodních rozhodnutí. Ať už to bude expanze firmy nebo obchodní půjčka, netýká se to jen vás. Manželka k vám navíc bude (na rozdíl např. od zaměstnanců) zcela upřímná.

- Vstupte občas do partnerova světa. Nemluvte jen o firmě, ale také o tom, jak vidí život druhá strana. Zapojte se do toho, co dělá.

- Berte komunikaci s partnerem jako prioritu. Manželky vědí, jak jste zaneprázdnění a nekontaktovaly by vás v práci, kdyby to nebylo důležité. Samy jsou také zaneprázdněné. Obě strany budou ve větší pohodě, když spolu budou komunikovat přednostně.

- Zacházejte s partnerem jako s nejdůležitějším klientem. Klienty získáváte tím, že o ně pečujete, nasloucháte, předvídáte jejich potřeby. Totéž platí pro životní partnery.

- Uznejte jejich roli. Jasně řekněte svým partnerům, že si vážíte jejich přispění. Zatímco vy se věnujete firmě, oni udržují v chodu domácnost, což není samozřejmost.

- Dělejte časté inventury. Najděte si čas na připomenutí, co všechno jste dohromady dokázali.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com