Novoroční předsevzetí pro manažery

Ilustrační snímek

Proč neudělat rok 2016 vaším vůbec nejúspěšnějším rokem? Máme pro vás několik tipů na hodnotná předsevzetí pro manažery.

- Každý den dělejte něco, co máte rádi a co umíte. Vaše práce by vás především měla bavit.

- Každý den udělejte něco jen pro sebe. Manažer většinou dělá něco pro ostatní. Neměl by ale zapomínat na sebe. Najděte si chvilku na relaxaci či jakoukoli aktivitu, která vás těší. Měli byste mít pocit, že vedle práce také soukromě žijete.

- Pochvalte se, když si to zasloužíte. Lidé pracují produktivněji, pokud se jim dostane uznání. Jako manažer možná nemáte tolik interakcí s nadřízenými, a tak se nezapomínejte chválit sami.

- Snažte se každý den naučit něco nového. Ustrnout ve stereotypu je jednoduché. Mluvte proto s kolegy, zajímejte se o trendy u konkurence, prohlížejte Internet.

- Budujte si profesionální kontakty. Každý měsíc byste měli být alespoň na jedné pracovní schůzce. Aktivně se účastněte a snažte se vytěžit ze vztahů s druhými co nejvíce.

- Ukažte odvahu a vystupte ze své pohodlné zóny. Nesnažte se vyhýbat nepříjemnostem, ale naopak se jim aktivně stavět.

- Více poslouchejte a méně mluvte. Dejte si předsevzetí naslouchat všemu, co říkají vaši spolupracovníci a řešit problémy, o kterých se takto dozvíte.

- Plánujte své úkoly a cíle. Používejte diář či mobilní telefon, abyste jasně viděli své priority, krátkodobé i dlouhodobé cíle.

- Čtěte a dále se vzdělávejte. Snažte se co nejvíce číst odborné knihy, časopisy a weby neustále se rozvíjet.

- Najděte si nového koníčka. Pokud vás něco vždycky zajímalo, konečně se do toho pusťte. Otevřete si tak novou dimenzi vašeho života.

- Berte se alespoň trochu méně vážně. Najděte si čas na smích a pohodu. Bavte se u historek o svých zaměstnancích, kteří zase udělali něco bláznivého. Uznávejte jejich malé rozdíly.

-kk-

Zdroj: About HR - část amerického portálu About.com pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje About HR

Články v sérii

Aktuální

Pracovní předsevzetí podle abecedy

Aktuální

5 kroků k úspěšným předsevzetím

Aktuální

Jak nemají vypadat novoroční předsevzetí

Aktuální

Novoroční předsevzetí pro manažery