Nikdy si neříkejte: „Nechci zklamat.“

Ilustrační snímek

Mnohem lepší než „nechci zklamat“ je „chci uspět“, doporučuje nám web addicted2success.com. Proč je to tak žádoucí? Protože náš mozek nedokáže zpracovat všechny možnosti, soustředí se vždy na to, co jste mu dali. Pokud si budete říkat, že nechcete selhat, bude se váš mozek soustředit na právě na to, čemu se chcete nejvíc vyhnout. A to není dobré.

Změňte svůj vnitřní monolog

Když se zoufale a usilovně snažíte soustředit na cokoli jiného než jednu věc, je pro váš mozek ono nekonečno mínus jedna jiných věcí příliš velký náklad. To znamená, že když si říkáte: „Mysli na cokoli kromě této věci.“, budete myslet právě na tuto věc. Dosaďte si zde selhání a sami začnete podrývat svůj vlastní úspěch. Vaše mysl je zaměřena na to, jak to zkazit, jak skončit jako úplný blázen, jak to zkrátka zkopat.

Proto radši myslete na to, co skutečně chcete. Pamatujte také, že konkrétní představy jsou mnohem účinnější než ty abstraktní. Pokud si neustále říkáte: „Nechci tohle nebo tamto.“, vlastně neustále myslíte právě na tyto věci. A nakonec se jich také nejspíš dočkáte.

Naučte svůj vnitřní hlas říkat: „Já chci“. Myslete právě na ty věci, kterých chcete dosáhnout. Pak budete mnohem lépe připraveni na to, abyste se jich skutečně dobrali.

Pojďme to vyzkoušet

Nemyslete na fialového slona. Nepomysleli jste na něj právě teď? Neviděli jste ho? Viděli, že? I když jste na něj myslet neměli… a s naší myslí je to takto pořád.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success