Neztrácejte pozitivní přístup k práci

Ilustrační snímek

Jste zavaleni ne příliš zábavnou prací a váš šéf zrovna není ten typ nadřízeného, který by vás neustále poplácával po ramenou a lichotil vám, jak jste skvělí. Každé ráno před odchodem do práce propadáte stresu, jak to všechno zvládnete. Pokud je vám tato situace povědomá, vězte, že ji můžete otočit v mnohem příjemnější zkušenost. Zkuste malý trénink pozitivního myšlení a chování, který jsme pro vás našli na serveru lifehack.org.

Učte se a učte ostatní

Berte své pracovní úkoly jako příležitost naučit se novým věcem. Pokud již ve své práci postrádáte inspiraci, zkuste se rozhlédnou a učit od svých kolegů a šéfů. Můžete také nabídnout svému okolí, že je rádi naučíte něčemu, co umíte vy. Do budoucna vám to ušetří práci.

Dejte si pauzu

Jistě sami dobře víte, že pracovat celých osm hodin v kuse je nemožné. Zkuste si pravidelně udělat malou přestávku vždy po dvou až třech hodinách. Vstaňte, protáhněte se a nadýchejte čerstvého vzduchu.

Nenoste si práci domů

V počítači ani v hlavě. Je to náročné, ale vyplatí se to. Snažte se trávit volný čas s rodinou či koníčky, abyste se od práce odreagovali a mohli se další den těšit do práce.

Družte se s kolegy

Když se budete lépe znát, společná práce vám půjde lépe. Přátelská atmosféra na pracovišti je vždy lepší než ještě zbytečně posilovat pracovní stres nedobrými vztahy. Zajděte spolu po práci na drink nebo na večeři. Možností jsou spousty.

Najděte si vlastní projekt

Nečekejte, až vám přidělí projekt, který vás nebude bavit. Zkuste sami přijít s nějakým nápadem a ukažte, že vám nevadí trocha práce navíc.

Oživte rutinní práci

Pokud pro váš samostatný projekt není prostor, nevadí. Najděte si nový přístup ke starým úkolům. Použijte svou fantazii a vytvořte si nové pracovní postupy.

Neberte chyby jako tragédii

Nikdo přeci není dokonalý. Smyslem chyb je poučit se a jít dál. Čím dříve svou chybu napravíte, tím dříve na ni ostatní zapomenou. Za každý svůj úspěch se nezapomeňte odměnit.

Hledejte pozitivní lidi

Snažte se vyhýbat spolupracovníkům, kteří kolem sebe šíří negativní energii. Když už nimi musíte pracovat, snažte se je ovlivnit svým pozitivním přístupem k práci. Začít můžete třeba tím, že se budete častěji usmívat. Je to jednoduché a zlepší to den vám i ostatním.

-kk-

Zdroj: Lifehack - americký server zaměřený na různé aspekty zlepšování kvality života
Zobrazit přehled článků ze zdroje Lifehack