Nezatracujte starou školu prezentování

Příliš mnoho dobrých věcí může být ve výsledku na škodu. Například prezentace plná nejmodernějších efektů a parádiček může být otravná a vaši komunikaci nijak nezlepší. Využívejte možnosti nejnovějších technologií, avšak uvážlivě a efektivně. Nespoléhejte pouze na ně. Technologie mohou prezentaci zcela jistě zlepšit, ale také přehltit.

Ilustrační snímek

Používejte moderní technologie s mírou. Nezapomeňte, že vždy je dobré zvednout posluchače ze židlí. A toho nejlépe dosáhnete tím, že použijete některou z pomůcek takříkajíc ze staré školy, připomíná nám článek na webu presentationmagazine.com.

Multimédia jsou skvělá

Multimédia nejsou jen něco high-tech, i když si to mnoho lidí často mylně myslí. Tak to ale není, multimédium je totiž naprosto cokoli, co vám pomůže předat vaše sdělení. Multimédia jsou také všechno to, co se vám podaří využít k tomu, abyste publikum zapojili a udrželi jeho soustředění na prezentaci.

Stará škola je někdynejlepší

Nejspíš máte po ruce nějakou tu technologii, jako je PowerPoint nebo Keynote, ovšem multimédia zahrnují i velmi přízemní, snad až zastaralé metody prezentování. Můžeme tedy například použít:

  • podklady v papírové podobě,
  • flipcharty,
  • cvičení,
  • ukázky.

To všechno jsou velmi konzervativní možnosti prezentování. Mohou však být velmi osvěžující a pro publikum poutavé, protože se jich někdy nevyužívá dostatečně.

Chcete-li uspět, spojte high-tech se starou školou

Nespoléhejte se výlučně na high-tech řešení. Novodobé technologie jsou nedocenitelné, když se snažíte představit a popsat nové koncepty. Nespoléhejte se na ně však v případě, kdy chcete skutečně zapojit diváky nebo posluchače. Úspěch budete slavit, když moderní nástroje propojíte s těmi starými, osvědčenými.

Chcete-li publikum zapojit, s moderními nástroji to nepřehánějte. Snadno totiž mohou být příliš rušivé jako například, když v dokumentu Word použijete příliš mnoho různých písem. Udržte využití moderních nástrojů v rovnováze s využitím starých dobrých metod, a tak se technologie nejlépe stane tím, čím by měla být. Tím, co pomůže a posílí přenos sdělení směrem k publiku.

-jk-

Zdroj: Presentation Magazine - portál věnovaný prezetacím a veřejnému vystupování
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentation Magazine