Nezapomínejte řídit svůj stres

Nedostatek pravidelného cvičení přispívá k nárůstu hladiny stresu, nemocí a zhoršení pracovní výkonnosti. Ukázal to průzkum společnosti Siemens mezi tisícovkou britských manažerů. 29 procent manažerek podle zjištění průzkumu necvičí vůbec a pouze jedna třetina se věnuje cvičení podle doporučení (tj. třikrát týdně). Muži nedopadali lépe – cvičení zcela vynechává 32 procent oslovených.

I když si 80 procent manažerů myslí, že cvičení opravdu pomáhá snížit stres, více než 60 procent viní svůj hektický způsob života, že jim cvičení znemožňuje. Britská Společnost pro řízení stresu proto vyhlásila soutěž o cenu National Stress Management pro firmy s nejefektivnějšími postupy pro řízení stresu na pracovišti.

Firmy budou hodnoceny za to, jak dokážou zaměstnancům pomoci k odpočinku prostřednictvím organizace pracoviště, školení i praktických programů. Společnost pro řízení stresu radí, že mohou pomoci i pravidelné nepřímé aktivity, jako je komunikace o způsobech boje se stresem nebo nabídka kvalitních a zdravých potravin v jídelně.

-kk-
Zdroj: Accounting Web - Britský portál věnovaný účetnictví
Zobrazit přehled článků ze zdroje Accounting Web