Než si koupíte koženou židli

Je kožená kancelářská židle skutečně to nejlepší? Mnoho lidí se domnívá, že ano, částečně pod vlivem filmů ukazujících úspěšné manažery právě v takových židlích. I kožené židle však mají své nevýhody, o kterých by každý měl vědět, než se rozhodne pro koupi.

Zaprvé je třeba vidět, že kožené čalounění ještě neznamená kvalitu. Na trhu je mnoho kožených židlí za podezřele nízké ceny, které ve skutečnosti mají s kůží společného jen velmi málo. Nejčastěji jsou kůží potažené jen na tenké povrchové vrstvě a uvnitř jsou z vinylu. Zadruhé kožené židle v lesklém či zářivém provedení mohou vrhat špatné světlo na vaše oblečení. Po hladké kůži můžete dále nepříjemně klouzat. Pokud nepracujete v klimatizované místnosti, kožená židle pak zvláště v létě podpoří vaše pocení.

Pokud si chcete pořídit koženou židli, měli byste si nejprve uvědomit, že kvalitní kožená židle nebude levná. Zajímejte se také o materiál, který je pod koženým polstrováním. Seriózní dodavatel vám tyto informace poskytne. Zamyslete se také nad tím, jak pracujete. Pokud často pracujete s počítačem, měla by židle být pevná a držet pozici, což kožené židle většinou neumožňují.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com