Nesnášíte sami sebe? Uvědomte si to a vyzkoušejte tyto 4 tipy

Ilustrační snímek

Když máte pocit, že se vám dějí jen špatné věci, možná nemáte rádi sami sebe. Co je třeba udělat? Okamžitě změňte své myšlení. Musíte začít myslet jinak a soustředit se na to, jak věci zlepšit. Když se vám vaše uvažování nepodaří změnit, budete se cítit stále hůř a hůř. Přestaňte útočit sami na sebe a radši něco udělejte.

Musíte se odpoutat od věcí, které jste udělali v minulosti. Soustřeďte se na něco jiného. Dostaňte se z hlubiny, do které jste spadli. Začněte stoupat vzhůru, radí web addicted2success.com.

1) Rozpoznejte fázi, kdy se začínáte nesnášet

A okamžitě se soustřeďte na něco jiného, na něco, co vám zlepší náladu. Vzpomeňte si na to, co říkají motivační řečníci, nebo si vybavte nějaký motivační a pozitivní citát. Cokoli, co odpoutá vaši pozornost od aktuálního selhání nebo problému.

2) Nelitujte toho, co se odehrálo v minulosti

Namísto toho chvíli truchlete, ale pak své minulé chyby pohřběte. Někdy se můžete na svá selhání podívat s odstupem, ale jen proto, abyste si uvědomili, jak daleko jste se od té doby dostali. Pogratulujte si, dokázali jste jít dál. Jste nyní silnější a moudřejší. A i dnes se poučte z minulých selhání a jděte dál.

3) Nedělejte ze sebe oběť

Když se porovnáváte s ostatními a jejich úspěchy, obvykle vám to nepřinese nic dobrého. Nejprve si uvědomte, kdo vlastně jste, jaká je vaše osobnost. Nikdy nebudete nikým jiným – a to musíte přijmout. Místo toho, abyste byli vždy nespokojeni kvůli tomu, že nejste někým jiným, se snažte pracovat na tom, abyste byli co nejlepší sami za sebe.

4) Nejste smolaři, chyba není ve vás

Nikdy nemůžete být ten nejhorší ze všech, minimálně tak dlouho, dokud máte snahu být lepší. Odpusťte všem, kdo vám ukřivdili, i sami sobě. Něco se vám nepovedlo? To se zkrátka stává. Neznamená to však, že je všemu konec. Dejte si pauzu, změňte svou strategii a pracujte tvrději.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success