Neriskujte svou firmu. Řekněte nepoctivosti jasné ne

Když se nahromadí drobné ústupky a podvůdky, postupně to povede k oslabení výkonnosti. Stává se to, když jsou malé, malé chybky a poklesky pravidelně přehlíženy a když je nikdo neřeší.

S nepoctivostí je to podobné. Leckdy se totiž také šíří takto postupně, krok za krokem. Je jako břečťan, který vás pomalinku obmotá a poroste. Žít s tím, že přehlížíme malé chyby, je snadné. Nepoctivost však v takovém případě pomalu, ale jistě, nahlodává vztahy i to, čemu se ve vaší firmě věří.

Ilustrační snímek

V minulých letech k tomu často docházelo ve sportovních týmech, které se dnes objevují v titulcích novin. Jak se to stane, že mnoho komentátorů oprávněně zpochybňuje poctivost lidí aktivních ve sportovním odvětví?

Pokud vám jde o výsledky a jste ochotni se jich dobrat za jakoukoli cenu, pravděpodobně dojde na přivírání očí. A nakonec přijdete o vlastní integritu. Místo soustředění na výsledky musíme zároveň chtít víc: výsledky, dobré vztahy a dobrou pověst.

Ujistěte se, že vaši lídři neuhnou ze správné cesty

Podle článku na webu management-issues.com by každá firma měla mít někoho, kdo bude dohlížet dokonce i na ředitele a na to, zda se chová poctivě. Tato osoba by měla říkat lidem, kteří mají ve firmě moc, celou pravdu.

Opět se zde objevuje stará, známá otázka: „Jak byste se cítili, kdyby se vaše rozhodnutí zítra objevilo na předních stránkách novin (a webů)?“

Máte svého šerifa?

Když rozhodujete, zamyslete se nad tím, jakou nejtěžší otázku by vám ohledně tohoto rozhodnutí mohl někdo položit. Někoho, kdo zastává roli šerifa, byste měli mít i ve svém vlastním týmu. Díky němu budete chráněni před nahromaděním malých poklesků a přivírání očí.

Šerifové zde jsou proto, aby nám pomohli dosáhnout chtěných výsledků a přitom neohrozit naše vztahy ani reputaci.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues