Není úniku z kanceláře

Mobilní komunikační nástroje mnohé usnadňují. Na druhou stranu však dávají vedoucím pracovníkům pocit, že vlastně nikdy neopouštějí kancelář, jelikož je může kdykoli kdokoli kontaktovat. Na to, jak mizejí hranice mezi prací a soukromým životem vedoucích pracovníků se zaměřil nedávný výzkum americké personální agentury ExecuNet, jehož se zúčastnilo 155 manažerů.

Šest z deseti respondentů uvedlo, že se od nich vyžaduje dostupnost i mimo pracovní dobu a další tři z deseti nemusejí být na příjmu povinně, ale bere se to u nich jako samozřejmost. Zbývá tedy jen jeden manažer z deseti, který může odejít z kanceláře a tím opustit i práci.

Stejná technologie, která umožňuje pracovat pružně mimo kancelář, tak připravuje manažery o soukromí. Práce a domov se neustále přibližují. Dvě třetiny oslovených manažerů pracují i po pracovní době zcela pravidelně, přičemž v průměru tráví obchodními záležitostmi ve svém volném čase více než 11 hodin týdně. Odborníci se domnívají, že tento trend se může obrátit proti firmám. Manažeři si totiž budou vybírat ty, které jim zajistí lepší životní rovnováhu.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues