Nemůžete se přimět k práci? Najděte ztracenou motivaci

Lidé nadužívají pojem vyhoření. Obvykle o něm mluví i tehdy, kdy jsou prostě jen vyčerpaní, což se stává ve chvílích, kdy tvrdě pracujeme. To však neznamená, že bychom skutečně byli vyhořelí a odepsaní. Jen potřebujeme obnovit svou motivaci.

Ilustrační snímek

Když jste pro něco zapálení, určitě si snadno vybavíte, proč to, co děláte, dává smysl. Vzpomeňte si, proč vlastně pracujete tak tvrdě. Jen vy můžete změnit svůj život, nikdo jiný.

Přestaňte si proto představovat, jak by se k vám ostatní měli chovat. Záleží jen na vašem postoji a na vašem chování. Jestli se cítíte sklesle, rozpomeňte se na své cíle a na to, co už máte za sebou.

A také si uvědomte, že jsou zde lidé, kterým na vás záleží, radí web addicted2success.com.

1) Znovu si přečtěte své cíle

Když to uděláte, přesunete pozornost z té dřiny, kterou teď musíte udělat, k tomu, proč jste se do ní vlastně pustili. A navíc vám to dodá pocit naléhavosti. Pravda je, že byste měli mít krátkodobé i dlouhodobé cíle – a tyto cíle musejí být konkrétní, měřitelné a realistické.

2) Vybavte si, jak těžká byla vaše původní situace

Někdy trocha negativních myšlenek pomůže víc, než neustále pozitivní myšlení. Popřemýšlejte, jak jste se cítili dříve, v temných časech (všichni jsme nějaké prožili). Možná jste tehdy ani neměli naději. A kde jste teď? Určitě za sebou máte velký kus cesty dopředu!

3) Nezklamte své blízké

Vaši rodiči, děti nebo partner/ka ve vás věří. Tak teď nepřestávejte. Kdokoli jsou lidé, na kterých vám záleží, pomyslete na ně aspoň na chvilku. Představte si, jak šťastní budou, až uslyší, že jste se snažili a uspěli jste. Tak do toho, zkoncentrujte se a pusťte se do práce, kterou potřebujete udělat.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success