Několik rad, jak využít pátky ve svůj prospěch a v prospěch své kariéry

Pátky bývají často dnem, kdy se lidé chystají na dřívější odchod z kanceláře, dotahují projekty z daného týdne a už se většinou vidí někde na víkendových radovánkách. Mnohým z nich se nechce v pátek už pouštět do větších akcí. Máme pro vás několik tipů, jak pátku lépe využít k plánování na další týden a jak vám páteční zpomalení pracovního tempa může pomoci se pomoci i kariérně.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl web TED.com.

Naplánujte si následující týden

Pátek je ideální příležitostí naplánovat si následující pracovní týden. Připravte si jasný plán, určete si priority, a budete tak začínat další týden s jasnými cíli s rozvržením práce.

Ukliďte si pracovní plochu

Nepodceňujte důležitost pořádku. Na uklizené pracovní ploše se vám bude lépe a efektivněji pracovat. Budete se moci lépe soustředit a nebudete podvědomě vystresovaní z toho, že kolem sebe máte nepořádek. Udělejte tedy něco pro své pondělní já a ukliďte si na stole i kolem něj.

Zrevidujte své plány a strategické cíle

Páteční zpomalení může být ideální dobou, kdy si konečně můžete najít čas se zastavit v každodenním shonu a zrevidovat své plány. Zjistěte, kde se nacházíte a čeho chcete dosáhnout a případně své plány poupravte.

Vzdělávejte se

Byla by škoda pátek „promrhat“ nicneděláním. Pokud máte čas, můžete se vzdělávat. Naplánujte si na pátek nějaký kurz nebo zjišťujte, jaké jsou novinky v oboru.

Pracujte na nepříjemných úkolech, které by vás čekaly v pondělí

Mnoha lidem se už do nepříjemných úkolů nechce v pátek pouštět. O to horší pak ale bývají jejich pondělí, kdy musí tyto úkoly dohnat. Využijte pátku k tomu, abyste si odlehčili práci na začátku následujícího týdne, a v pondělí se vám do práce půjde ráno o hodně lehčeji.



-mm-

Zdroj: TED.com - nezisková organizace zaměřená na podporu „myšlenek hodných šíření“.
Zobrazit přehled článků ze zdroje TED.com