Někdy prostě musíme být pružní

Jsou-li před vámi velké plány nebo jste se již do něčeho velkého pustili, nezapomeňte, že musíte zůstat flexibilní. To je důležité obzvláště tehdy, když máme vést novou iniciativu nebo program.

V takovém případě prostě musíme zůstat – nebo, pokud jsme zatím nebyli, tak se stát – tak flexibilními, jak jen to jde. Pokud se nám to povede, tak nám všechny vzestupy, zvraty ani pády nijak neublíží a bude pro nás snazší vytrvat.

Ilustrační snímek

Článek na webu addicted2success.com popisuje 3 tipy, které nám pomohou udržet si flexibilitu jako základ nastavení mysli.

1) Obklopte se lidmi, kteří vás motivují a táhnou kupředu

Když jsou kolem vás lidé, kteří sami myslí a jednají pružně, určitě vám pomohou, abyste sami byli takoví také. Udržování těchto lidí kolem sebe ve vás podpoří ten správný přístup k věci.

Pokuste se tedy najít skupinu lidí, kteří už dělají to, co chcete dělat i vy. Když se vám podaří nalézt lidi, kteří v tom jsou pár kroků napřed, bude to skvělé. To může velmi pomoci. Nesmí však být napřed až příliš, protože to naopak může být deprimující a odrazující.

2) Zvažte své možnosti

Vždy se jasně rozhodněte, že vzdát to není v žádném případě dostupná volba. Možná, že se budete muset znovu vrátit k četbě některých knih nebo si pustit některé inspirativní přednášky motivačních řečníků a koučů. Musíte však – a vy to určitě zvládnete – vytrvat.

Když se pro vás pružné uvažování stane normou, nebude existovat nic, co byste nezvládli. Pokud jste se někdy ptali sami sebe: „Co jsem si vlastně myslel? Nebyl to všechno jenom klam?“, museli jste už překonat jisté pochybnosti. Někdy prostě nemáme žádné jasné odpovědi, ale i tak musíme pokračovat.

3) Vybavte si, proč to vlastně děláte

Někdy je užitečné si připomenout, proč jste se rozhodli dělat to, na čem dnes pracujete. Jak jste se tehdy cítili? Možná jste byli frustrovaní svým dosavadním životem, a proto jste se vydali na tuto náročnou cestu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success