Nejvyšší čas najmout business kouče

Stejně jako profesionální sportovci mají své kouče, může spolupráce s koučem pomoci i manažerům a podnikatelům. Ve světě byznysu nastávají chvíle, kdy je nejlepším řešením pozvat business kouče. Jaké to jsou?

Ilustrační snímek

Jak poznat vhodný čas, kdy má skutečně smysl povolat business kouče, popsal nedávný článek na serveru Forbes.com, který přinesl doporučení koučů sdružených v komunitě Forbes Coaches Council.

1. Nevíte, co dřív

Zdá se, že vaše práce se jen kupí a nemáte dost času, abyste ji všechnu zvládli. Business kouč vám může pomoci ujasnit si priority a dostat vaši práci zpět pod kontrolu.

2. Potřebujete někoho, komu můžete věřit

Rádi byste se někomu svěřili se svými pracovními problémy, ale nechcete riskovat ztrátu důvěryhodnosti u zaměstnanců či zákazníků. Kouč vás vyslechne a sdělí vám svou zpětnou vazbu bez obalu.

3. Nedokážete jednat

Cítíte, že víte, co je třeba udělat, ale nedokážete své myšlenky proměnit ve skutky. Kouč zvenčí vám může pomoci ujasnit si vaše obecné zásady a vytvořit konkrétní plán, jak danou věc zrealizovat.

4. Máte neuspokojivé výsledky

Strategie, kterou jste zvolili, nepřináší tak efektivní výsledky, jak jste si představovali. Objektivní posouzení a rada od business kouče vám může pomoci najít cestu k větší prosperitě.

5. Potřebujete ušetřit čas a peníze

Začínající podnikatelé i zkušení manažeři někdy potřebují poradit, jak určité věci řešit lépe. Snaha řešit všechno sám se může ve výsledku ukázat jako neekonomická.

6. Posloucháte pouze sami sebe

Manažeři ve vysokých pozicích se často dostávají do určité izolace. Běžní lidé s nimi jen zřídka mluví upřímně. Podnikatelé zase často pracují sami a chybí jim zpětná vazba. Kouč může do vaší práce vnést prvek větší objektivity.

7. Frustrují vás kolegové

Pokud cítíte, že lidé na vašem pracovišti nejsou naladěni na stejnou vlnu jako vy nebo vnímáte celkovou atmosféru jako problematickou, nezúčastněný názor kouče vám může pomoci toto dilema vyřešit.

8. Chcete růst

Aby mohly firmy expandovat, musejí se jejich vedoucí pracovníci profesionálně rozvíjet. Spolupráce s dobrým koučem, kterému můžete věřit, má váhu zlata.

-kk-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com