Nejproduktivnější je cesta do práce

Téměř polovina britských manažerů je nejproduktivnější během cesty do práce a z práce. Vyplývá to z výzkumu více než tisícovky manažerů, který zjistil, že 51 procent svého času v kanceláři tráví řešením zbytečných e-mailů a telefonátů. Průměrně přitom každý den vykonají jen 3 hodiny a 50 minut konstruktivní práce. To znamená, že každý rok ztrácejí více než 390 pracovních hodin, což odpovídá ztrátě ve výši 140 miliard liber.

Tři ze čtyř manažerů navíc uvádějí, že kvůli zahlcení interními vyrušeními trpěli stresem nebo hněvem. Výzkum provedl výrobce automobilů Cadillac v rámci spuštění své iniciativy s názvem Backseat Boardroom (zasedačka na zadním sedadle). Ta představuje Cadillac s řidičem jakožto mobilní prostor pro přemýšlení.

Mluvčí automobilky vysvětlil, že čas je dnes nejdůležitější komoditou. Firma proto přišla s nápadem využít dojíždění k podpoře kreativního uvažování a nabídnout manažerům možnost vzdálit se od pracovního stolu do luxusní mobilní kanceláře za účelem zvýšení jejich produktivity.

-kk-

Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Personnel Today