Nejničivější druhy myšlení a jak se jich zbavit

Ilustrační snímek

Některé druhy myšlení mohou být vskutku zničující. Změňte své uvažování a vaše myšlenky se budou odvíjet úplně novým směrem. Když se dokážete zbavit následujících myšlenkových zlozvyků, které jsou bohužel relativně běžné, budete moci vést více naplňující a šťastnější život. Proto s námi web addicted2success.com sdílí několik tipů, jak s těmito škodlivými zvyky zatočit.

1. Hledání problémů tam, kde žádné nejsou

Kde ostatní vidí něco dobrého, vy vždy očekáváte problémy. Ve všem najdete příležitost nebo aspoň potenciál ke zklamání a frustraci. Z ničeho nic stále začínáte hledat problémy. Abyste se této své tendence zbavili, musíte si osvojit postoj ve smyslu: „Proč by mi na tom mělo záležet?“. V dlouhodobém horizontu se problémy, které jste tak jasně viděli, možná ukáží být maličkostmi, které se vyřeší samy. Často tedy není nutné strávit přemýšlením o určitých věcech hodiny nebo celé dny. Přestaňte neustále pátrat po problémech, které je třeba napravit.

2. Přijímání závěrů, které nejsou podpořeny fakty

Toto je obzvláště škodlivý myšlenkový zlozvyk. Můžete díky němu skončit naprosto mimo realitu. Lidé, kteří mají tendenci činit závěry, aniž by se obtěžovali s hledáním podpůrných argumentů, skutečně existují. Jejich perspektiva, s jakou mohou pohlížet na svět, je pak následkem toho velice omezená.

Takový přístup vám umožňuje mentálně se spokojit s tím, co už znáte. Začnete mít pocit, že všemu rozumíte naprosto dokonale. Místo toho byste však měli své závěry neustále přehodnocovat a nebát se jejich zpochybnění. Udělejte svým zvykem to, že si vždy najdete nějaké důkazy předtím, než o něčem učiníte závěr.

3. Ustrnutí v pohodlnosti

Když se spokojíte s tím, jak nyní přemýšlíte o světě, nikdy nemůže dojít k žádné pozitivní změně. Měli byste se snažit vystoupit ze zóny své pohodlnosti, klidně i po malých krůčcích. Uvidíte, že to bude čím dál tím méně náročné.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success