Nejlepší je začít hned

Čím dřív začnete usilovat o uskutečnění svých snů, tím dříve se mohou naplnit.

Ilustrační snímek

Co vás zatím možná drží zpátky? Článek na webu addicted2success.com přinesl několik dobrých tipů.

Přestaňte čekat na ten správný čas

Chcete-li se do něčeho pustit, musíte přestat čekat. Nepotřebujete žádné povolení, nemusíte se nikoho ptát. A přesně odvaha pustit se do něčeho je to, co mají často společné neohleduplní lidé a úspěšní lidé. Nezajímá je, co si myslí nebo chtějí ostatní – a proto se ve výsledku může zdát, že jsou i bezohlední lidé celkem úspěšní. Prostě se proderou dopředu.

Musíte opustit svou komfortní zónu

Dokonce i ti nejlepší studenti těch nejlepších univerzit se nemusí stát nijak mimořádně úspěšnými lidmi. Jedním z důvodů toho je, že jsou prostě zvyklí a dobře přizpůsobení bezpečnému univerzitnímu prostředí. V tomto prostředí jsou k dispozici lidé, kteří jsou ochotni být jim mentory. Existuje tam jasná struktura a existují jasně definované cíle. Když se studenti později dostanou do reálného světa, věci jsou najednou komplikovanější. Jejich cíle se neustále mění a někdy není úplně jasné, co se to vlastně kolem nich děje. Proto byste se měli neustále snažit vymanit ze své komfortní zóny, abyste byli lépe připraveni na cokoli.

Obklopte se správnými lidmi

Lidi, s nimiž trávíte svůj čas, byste si měli dobře vybírat. Když se obklopíte lidmi, kteří jsou vždy ochotni nabídnout vám svou pomoc a posunout vaše nápady kupředu dobrým komentářem nebo nápadem, máte kolem sebe ty správné lidi. Pokud se vám však místo toho snaží jen vždy říct, co přesně máte a musíte dělat a co by oni sami udělali na vašem místě, patrně vám moc nepřináší. Mít kolem sebe takové lidi může být spíš k vzteku.

Dejte si také pozor na negativitu – pokud se stýkáte s negativními lidmi a jejich negativita se postupně stane i vaším problémem, měla by to pro vás být jasná výstraha. Snažte se s nimi trávit co možná nejméně času. Nepotřebujete mít kolem sebe lidi, kteří vás vždy potopí a tahají ke dnu. Pokud je takový negativní element někdo z vašich starých přátel, dá se to řešit. Můžete prostě jen tak nějak omezit čas, který s nimi trávíte – ačkoli v kontaktu nimi stále zůstanete. Nesmíte však dopustit, aby cizí negativita ohrozila vaši schopnost pracovat na uskutečnění vašich vlastních snů.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success