Nejdůležitější manažerské dovednosti podle legendárního kouče Briana Tracyho

Stát se skutečně úspěšným manažerem vyžaduje dlouhodobé úsilí a odhodlání. V tomto článku si ukážeme, jaké jsou podle legendárního kouče a autora Briana Tracyho nejdůležitější vlastnosti, které musí každý manažer mít. A na kterých tedy musíte zapracovat, pokud aspirujete na manažerskou pozici nebo se chcete ve své manažerské roli zlepšit.

Ilustrační snímek

Tento text vychází z textu na blogu Briana Tracyho – BrianTracy.com.

Podporujte v ostatních lidech jejich nejlepší vlastnosti

Dobrý manažer je ten, který dovede v ostatních vidět to nejlepší. A který v lidech kolem sebe to nejlepší i podporuje. Naučte se nekritizovat lidi kolem sebe (a především své podřízené) kvůli tomu, co neumí a co jim nejde, a naopak je chvalte za to, co jim jde. A podporujte je v rozvoji dovedností a vlastností, které dotyčné činí unikátními.

Jděte ostatním příkladem

Dobrý manažer vždy musí jít příkladem. S vedením lidí je to podobně jako s rodičovstvím – nezáleží ani tolik na tom, co říkáte, ale především na tom, jak se chováte. Jak děti, tak i podřízené totiž nejlépe ovlivníte svým vlastním příkladem.

Jasně podřízeným komunikujte své priority a požadavky

Častou chybou u manažerů je neschopnost jasně komunikovat, co po svých podřízených chtějí. Komunikace s podřízenými musí být zcela jednoznačná. A stejně tak jim musíte i jasně dát najevo, jaké jsou klíčové body vašeho plánu, jaké přesně po nich máte požadavky a také na jaké priority se mají zaměřovat.

Udržujte si pozitivní a konstruktivní přístup za každých okolností

I když se celý svět kolem sesypává, manažer musí stále být ten, kdo si udržuje pozitivní přístup a snaží se vždy nacházet tu nejlepší cestu ven z krize. Udržujte si pozitivní přístup, naučte se čelit stresu a frustraci a učte své podřízené vždy být nad věcí.



-mm-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com