Nejbohatší podnikatelé vyrážejí do vesmíru

Navzdory současné ekonomice se americký podnikatel maďarského původů a softwarový magnát Charles Simonyi chystá na svou již druhou cestu k Mezinárodní vesmírné stanici (International Space Station - ISS). Tato cesta bude spoluzakladatele společnosti Intentional Software Corporation a bývalého vysokého manažera Microsoftu stát 35 milionů dolarů.

Není však jediným bohatým podnikatelem, jehož koníčkem se stala vesmírná turistika. Prvním vesmírným turistou byl zakladatel a ředitel investiční společnosti Wilshire Associates Dennis Tito. Následoval zakladatel softwarového projektu Ubuntu Mark Shuttleworth nebo průkopník počítačových her Richard Garriot. Všichni cestovali do vesmíru se společností Space Adventures, která vede trh soukromých vesmírných letů.

Všech šest lidí, kteří od prvního letu v roce 2001cestovali na ISS, byli bohatí podnikatelé. Ředitel Space Adventures Eric Anderson vysvětluje, že podnikatelé umějí uvažovat dopředu a jsou ochotni podstupovat rizika, aby se jim dostalo velkých odměn. I když tato cesta vyjde na obrovské sumy, ti, kteří ji absolvovali, říkají, že jedinečná zkušenost z letu tuto cenu předčí.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com