Negativita nemusí být nutně na škodu

Ilustrační snímek

Bát se a být nejistý jen proto, že zažíváte nějaký negativní pocit, znamená, že ve vlastním životě nedokážete udělat krok vpřed. Negativitu zažíváme, když jsme nešťastní kvůli určitému aspektu v našem životě. Je to signál, abychom se opět soustředili na to důležité a abychom zpochybnili určité vlastní chování nebo návyky. Pro skutečné zlepšení vlastního výkonu musíme k negativitě přistupovat jako k tomu, co nás vede ke změně.

Změnit se je těžké a někdy je třeba něco obětovat. Proto se spolehněte na negativitu, která je v tomto dobrým průvodcem. Musíte se jen trochu zamyslet a uvědomit si, co je pro vás důležité a správné. Tak vám negativita pomáhá opět si uvědomit hodnoty, na kterých vám záleží, právě ve chvílích, kdy na ně přestáváte brát ohled, tvrdí článek na webu management-issues.com.

Využijte negativitu jako kompas

Váš negativní vnitřní monolog, myšlenky, pocity i činy a chování obecně, toho si přeci snadno všimnete. Proto to využijte pro zlepšení své situace. Tyto někdy velmi nepříjemné pocity nám něco ukazují. Můžete si toho všimnout a zařídit se podle toho, nebo to můžete ignorovat. Ale to první je daleko lepší přístup. Obvykle sice máme tendenci vnímat negativitu jako něco špatného, a ani není divu. Většinou opravdu jde o nepříjemné prožitky. Jenže negativita je nakonec zcela normální a přirozená reakce. Něco nám to může napovědět o tom, co chceme a co v našem životě by se mělo změnit, o co bychom se měli snažit.

Nazvěte negativitu jinak a i výsledek bude jiný

Negativita je energie, která může být využita pro změnu vašeho života. Vyjadřuje pocity, které jsou hluboko ve vás. Není to vlastně negativita sama o sobě, je to určitý signál. Pojmenujte to jinak a i negativní zážitek může být ohromná síla. Může skutečně změnit váš život k lepšímu, protože vám pomůže uvědomit si něco, na co už jste třeba sami zapomněli myslet.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues