Nedaří se vám? Koupě něčeho nového vám náladu nezlepší

Cítíte se na dně? Myslíte si, že pokud si v takové situaci koupíte něco nového, zlepší to nějak zásadně váš život? Na to pozor – nákup něčeho obvykle není tím, co nás znovu postaví na nohy.

Ilustrační snímek

Vše, co skutečně může drasticky zlepšit váš život, je zdarma. Nemusíte si kupovat byť jedinou věc. Koupit něco prostě a jednoduše není zázračný úkon, který je nutný pro zlepšení vašeho života.

Kdy vlastně cítíme nutkání změnit nějak zásadně svůj život? Obvykle si tuto potřebu uvědomíme, když nás zasáhne něco jako:

  • Zklameme sami sebe.
  • Dostaneme se do temnoty a máme temné a chmurné myšlenky.
  • Potká nás tragédie, např. ztratíme někoho milovaného.

A právě v takových případech si můžeme myslet, že existuje rychlá pomoc a úleva, totiž pořízení si něčeho hezkého, něčeho, co nás rozveselí. Jenže to tak to nefunguje.

Jakákoli velká životní změna začíná vámi samotnými

Chcete-li dostat z místa v životě, na kterém nechcete být, musíte začít pracovat sami na sobě. To je to, co potřebujete. A pokud chcete utrácet, utrácejte za osobní rozvoj. Nebo ještě lépe, změňte svůj život k lepšímu prostředky, které jsou zdarma:

  • Buďte nějaký čas se svou rodinou, abyste věci viděli v perspektivě – uvědomíte si, co je pro vás skutečně důležité.
  • Vyrazte do přírody: Pročistíte si hlavu. To je to, co může velmi pomoct. Sednete si a zauvažujete o svém životě. Když jste v přírodě, nejste vystaveni umělému osvětlení ani hektickému prostředí, ve kterém může být jasné přemýšlení obtížné.
  • Vezměte si volno, pokud máte k dispozici dovolenou nebo sick day. Zvláště pokud jste uvízli v každodenním kolotoči povinností, může vám volný čas otevřít oči. Budete se moci nadechnout a podívat se za své každodenní povinnosti. Budete se moci zamyslete a pouvažovat o svém životě – a to je to, co potřebujete.
    Zpátky se vrátíte plni sebedůvěry a budete vědět, co chcete změnit, uzavírá článek na webu addicted2success.com.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success