Nebojte se odmítnutí. Je to součást cesty k úspěchu

Pokud hledáte vzor osobnosti, který by vám pomohl vypořádat se s odmítnutím, vězte, že existuje spousta lidí, kteří dosáhli úspěchu i přes skutečně mnoho odmítnutí. A dokonce je všichni známe. Jsou to například slavní herci.

Ilustrační snímek

Web addicte2success.com zmiňuje Leonarda DiCapria a Sylvestra Stallona. Mnoho herců bylo zpočátku tvrdě odmítáno. Pokud chcete dosáhnout něčeho skutečně výjimečného, možná byste se neměli bát vyššího počtu odmítnutí, se kterými se setkáte.

Co byste měli vědět o odmítnutí

- Když to jednou nevyjde, je jen na vás, abyste se dál snažili. Čekají vás jiné, dost možná ještě lepší příležitosti. Běžte si pro ně. Vytrvejte.

 - Nereagujte na odmítnutí přecitlivěle. Když vás někdo odmítne, znamená to prostě jen to, že má jiné plány. To, co jste nabízeli, do nich nezapadalo. Alespoň k vám byli upřímní. Věci zkrátka ne vždy vyjdou tak, jak jsme si naplánovali. To je prostě život, tak se nebojte riskovat. Kdybyste neriskovali, pak je zcela jisté, že neuspějete.

- Podívejte se na odmítnutí očima obchodníka. Musíte prostě překonat několik odmítnutí, abyste se konečně dostali k ano. Nepotřebujete, aby s vámi každý souhlasil. Mnoho vašich návrhů bude odmítnuto, ale až přijde ten úspěšný, bude to velké. Neklesejte na mysli.

- Odmítnutí je součástí vaší cesty. Nevnímejte to jako odmítnutí vás samotných. Odmítnutí neznamená ani to, že nikdy nebudete dostatečně inteligentní nebo schopní. Vždy můžete růst a postupovat kupředu.

- Když o něco žádáte, dejte do toho trochu emocí a vášně. Pokud vám dotyčný neuvěří, nikdy vám neřekne ano. Buďte tedy sebejistí a rázní.  Všichni to dovedeme, stačí opravdu chtít.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success