Nebojte se nepohodlí a dostanete se dál

Udělejte to, co je těžké, aby se v budoucnu vás život stal méně těžkým. Jak můžeme skutečně docílit toho, co chceme uskutečnit, co chceme dokázat? Velmi často vlastně ani nevíme, kde začít. To, co naopak víme, je, že kdybychom se začali snažit, bude to nesnadné a můžeme neuspět.

Ilustrační snímek

Nedržte se zpátky

Nenechte svou bezradnost a vidinu nutnosti usilovné práce aby vám zabránily v onom tak důležitém prvním kroku. Může to být jen přečtení užitečné knihy o vaší záležitosti nebo dokonce jen vygooglování pár nezbytných informací, které vám pomohou udělat ty počáteční kroky, říká web addicted2success.com.

Začněte svou cestu: Vrhněte se nepohodlí vstříc

Jste jedineční a dobří. Vaše vlastní motivace je důležitá. Než dosáhnete velkých úspěchů, musíte začít posilovat, pečovat o a podporovat sami sebe – o tu osobu, kterou vidíte každé ráno v zrcadle.

Udělejte cokoli, co cítíte, že vám pomůže přijmout nepohodlí a pustit se do práce. Zapomeňte na své obavy, a naopak posilujte své přesvědčení, že se můžete skutečně změnit a že můžete pozitivně ovlivnit ostatní.

Řekněte ostatním, co plánujete

Posilte své odhodlání tím, že řeknete ostatním, co se chystáte udělat. Takové prohlášení vám přidá další motivaci, proč dostát vlastním slovům a realizovat své nápady. Tento tlak vytváří pocit závazku. A možná překvapivě je i docela zmocňující. Nepohodlí, které si tím sami pro sebe vytvoříte, zvyšuje pravděpodobnost, že skutečně uskutečníte to, co jste si předsevzali a oznámili ostatním.

Byznys? Vyřešte nějaký zapeklitý problém

Nyní se podívejme na méně osobní, spíše podnikatelskou perspektivu: nejlepší podnikatelské záměry jsou často ty, které řeší nějaké společenské problémy. Ostatní jen tak sedí a stěžují si na ně, ale pokud se takové problémy pokusíte vyřešit...

  • Travis Kalanick dokázal usnadnit průměrnému cestovateli život, pokud jde o hledání a využívání taxi.
  • Jeff Bezos pro nás zajistil, že nakupovat snad cokoli můžeme velmi pohodlně.

Zaměřte se na nepohodlí vytvářené nějakým společenským problémem a zaměřte se na jeho vyřešení. Zkuste ho vyřešit nějakým novým produktem nebo službou.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success