Naučte se správně neverbálně komunikovat

Nepodceňujte nonverbální komunikaci. Lidé si z ní o vás udělají větší obrázek, než kdybyste spolu komunikovali přímo. Ještě než promluvíte, udělají se o vás lidé obrázek, který se později mění už jen málo. Zkrátka první dojem je nejdůležitější.

Nepodceňujte hodnotu úsměvu. Jednak se budete cítit lépe vy sami, jednak z vás budou mít ostatní lepší pocit. Úsměv také prezentuje energii, kterou oplýváte.

Důležitým komunikačním prvkem je také podání ruky. Neuděláte moc dobrý dojem, když bude vaše ruka vlhká, studená a ochablá. Stisk by měl být pevný a ne moc dlouhý.

Dalším na čem záleží je držení těla. Choďte i seďte vzpřímeně. Bude to značit váš entuziasmus a sebevědomí.

Dejte si pozor na oční kontakt. Neznamená to, že budete na někoho zírat dlouhou dobu a s vykulenýma očima, ale když s někým hovoříte, mějte na paměti, že by se vaše oči měly několikrát setkat.

Pokud jste zvyklí gestikulovat rukama, dejte si pozor, ať to nepřeháníte. Druhé byste mohli přivést do rozpaků, nebo způsobit nervozitu, sami byste vypadali směšně.

Když se zaměříte na to, jak správně ovládat neverbální komunikaci, možná budete překvapeni změnami, které se zanedlouho dostaví.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com