Naučte se myslet pozitivně

Lidský mozek si uchovává špatné zkušenosti, aby nám zabránil v opakování předchozích chyb. Nevýhodou však je, že pak máme tendenci uvažovat prvoplánově negativně a obáváme se riskovat. Abyste byli úspěšní, potřebujete dávku optimismu a odvahu vydat se na nejistou cestu.

Ilustrační snímek

Článek na webu entrepreneur.com přinesl následující rady, jak se naučit myslet pozitivně.

1. Zbavte se negativních instinktů

Dosažení úspěchu s negativním myšlením je velmi obtížné. Musíte vědomě soustředit mysl na pozitivní myšlenky. Začněte jednoduše tím, že se krátce zhluboka nadechnete, abyste do plic dostali čerstvý vzduch.

2. Zaměřte se více na pozitivní věci

Analyzujte své vlastní myšlenkové vzorce. Možná se příliš soustředíte na možnost selhání. Místo toho byste měli hledat pozitivní aspekty ve všem, co děláte nebo plánujete dělat. Začněte tím, že každý den vytvoříte miniseznam malých věcí, které se dobře vyřešily. Tyto seznamy mohou později sloužit jako inspirace.

3. Nevracejte se zpět

Nevyhnutelně nastanou chvíle, kdy se vaše mysl bude chtít vrátit k předchozímu negativnímu nastavení. Připomeňte si, jak škodlivé mohou být negativní myšlenky, a podívejte se na to, co vás znepokojuje z jiného, ​​pozitivnějšího úhlu. Jakmile si váš mozek zvykne na tento nový způsob myšlení, bude život mnohem jednodušší.

4. Vysílejte optimismus

Když děláte dobré skutky pro jiné, bez ohledu na to, jak malé jsou, získáte pocit, že cítíte dobře a na chvíli se oprostíte od svých problémů.

5. Myslete pozitivně tady a teď

Nic neodkládejte. Převeďte pozitivní myšlení do svého každodenního života tím, že se naučíte rozpoznat své vlastní emoce. Zaměřte se na důvody, proč být vděční, co vám přináší potěšení a co můžete udělat, aby se ostatní lidé cítili šťastní. Jakmile se váš mozek přizpůsobí tomuto myšlení, váš celkový pohled na život bude mnohem optimističtější.

-bn-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com