Naučte se, jak se začít bavit s kýmkoli, koho potkáte

Cítili jste někdy závist, když jste viděli, jak někteří prodejci umějí komunikovat s cizími lidmi bez jakékoli námahy? Jak dovedou nenuceně zahájit rozhovor s lidmi, kteří cestují stejným letadlem nebo stojí vedle nich u pokladny v supermarketu?

Ilustrační snímek

Pomocí následujících tipů se naučíte, jak bez ohledu na okolnosti zahájit konverzaci s lidmi, které někde náhodou potkáte. To zlepší vaši sebedůvěru a vy se nebudete bát networkovat, až se příště ocitnete v místnosti plné lidí, které zatím neznáte.

Web addicted2success.com popsal osvědčené kroky, jak najít společnou řeč s kýmkoli.

Hledejte paralely

Je to snadné – musíte zjistit, o co se dotyčná osoba zajímá. Může to být nějaký koníček, filmy, šperky, nebo si všimněte charakteristických osobních atributů či nezvyklých předmětů, které má u sebe. Snažte se uhádnout, co je pro ostatní důležité. Potom buďte zvědaví na to, co vše to pro ně vlastně znamená. V ideálním případě se vám tak podaří identifikovat něco, co máte společné. To je potom skvělé pro rychlé vybudování vztahu.

Ptejte se, ale netlačte na ně

Když začnete klást otázky, nezapomeňte udržovat oční kontakt a také nasaďte úsměv. Musíte ukázat zájem, zároveň však zůstat uvolnění. Když totiž máme pocit, že někdo konverzaci vynucuje, začneme se cítit velmi rychle nepříjemně.

Vytvářejte otázky zahrnující kdo, co, kdy, kde a jak. Na takovou otázku se totiž snadno odpovídá vyprávěním příběhu nebo osobní historky.

Spojte se

Poté, co jste už položili dost otázek, máte obecnou představu o tom, s kým vlastně máte tu čest, s kým se vlastně bavíte. Nyní tyto informace použijte a navažte spojení. Mluvte o životních okolnostech, které máte společné. Řekněte, co vás v jejich příběhu citově zasáhlo. Buďte upřímní. Ukažte jim, že něco sdílíte, že jste nějak spojeni. Ukažte také nadšení – řekněte jim, že chcete také zkusit něco z toho, co oni už udělali nebo prožili.

Pokračujte

Pokračujte v konverzaci tak, že budete mluvit o dalších věcech, které můžete mít společné. Každá další věc, kterou sdílíte, upevní váš čerstvě vybudovaný vztah.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success