Naučte se číst ve tvářích

Na to, abyste udělali první dojem, máte jen několik vteřin. A protože obličej je to první, čeho si na druhých všímáme, je důležité naučit se využívat právě obličej k navazování pozitivních vztahů, mimo jiné i ve světě obchodu. Článek nabízí pět tipů, jak číst ve tvářích.

- Zvednutí obočí. Aniž bychom si to uvědomovali, když se s někým novým pozdravíme a podáme si ruku, usmíváme se a zároveň zvedáme obočí. Ukazuje to, že nás setkání těší. Totéž děláme i při setkání s lidmi, které již známe a ukazujeme tím svou radost.

- Hlavní role obličeje v neverbální komunikaci je vyjadřovat emoce. Obličej ukáže mnoho věcí, od momentální nálady po míru pozornosti, kterou věnujeme těm, s nimiž mluvíme. Úsměv dává druhým najevo, že je rádi vidíme, naopak zamračení odrazuje. Sklopený pohled vysílá signál, že jsme smutní nebo deprimovaní.

- Různé části obličeje odhalují různé věci. Strach poznáme v očích, spokojenost podle tváří, úst a také očí. Překvapení odhalí pohyb čela, očí a úst. Zlost můžeme číst z celého obličeje, včetně jeho barvy.

- Výrazy obličeje se neustále mění. Snažte se vnímat letmé výrazy, které se objevují stejně rychle, jako mizejí. Právě ty totiž odrážejí skutečné pocity lidí.

- Existuje rozdíl ve výrazech obličeje u mužů a žen. Studie ukazují, že ženy se více usmívají a smějí, ale někdy to může být jen z pocitu nepohodlí.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com