Na rautech vede česká kuchyně

Na rautech se těší stále větší oblibě tradiční česká kuchyně. Čeští i zahraniční účastníci rautů opět objevují kouzlo svíčkové, škubánků nebo ovocných knedlíků. Opravdovým hitem se v poslední době stává i špenát s výpečky z vepřového masa. Pro ČTK to potvrdil ředitel stravovacího provozu brněnského hotelu Voroněž Jiří Illek.

Královnou rautů se opět stává česká kuchyně. Čeští ale i zahraniční strávníci po letech objevují lahodnost svíčkové, kachních stehýnek se zelím, škubánků i švestkových knedlíků. Kuchaři je pro rauty a další společenské příležitosti připravují stále častěji. Nevadí ani, že je tradiční česká nebo moravská kuchyně tučná. Lidé si dnes dávají výrazně menší porce, řekl ČTK ředitel stravovacího provozu brněnského hotelu Voroněž Jiří Illek.

Obliba českých specialit souvisí se současným trendem v oblasti stravování, kdy se doma vaří stále méně. Strávníkům přitom nevadí, že tato jídla nejsou příliš zdravá. Kuchaři se je navíc snaží servírovat novým způsobem – menší porce na menších talířcích. Raut už dnes také musí být show. „Lidé dnes neočekávají jen jídlo, ale i zážitek,“ vysvětluje Illek. Oblíbená je například příprava jídla přímo na místě.

-kk-

Zdroj: Komora.cz - webové stránky Hospodářské komory ČR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Komora.cz