Mýty, které vám brání stát se úspěšnými

Ilustrační snímek

Pokuste se najít činnost, pro kterou máte předpoklady. Nespoléhejte se přespříliš na své pozitivní myšlení, přidejte k němu radši i trochu té tvrdé práce. Musíte pracovat sami na sobě, musíte přinášet oběti – a zůstat pokornými. Pojďme se podívat, které mýty nám stojí v cestě k úspěchu. Pojmenoval je pro nás web addicted2succes.com.

1. Na talentu nezáleží

Opak je pravdou! Samozřejmě, že na talentu záleží. Tvrdá práce sice talent může porážet, a dokonce i často, ale není tak tomu vždy. Některé předpoklady a vlohy jsou prostě nezbytné, a když je nemáte, tak v dané oblasti neuspějete. Proto byste se měli soustředit na své vlohy. Pilná práce a úsilí vás pak dostane před ostatní, kteří sice také mají talent, ale nesnaží se tolik jako vy.

2. Pozitivní myšlení vám zajistí úspěch

Velmi rozšířená je představa, že si stačí jen vizualizovat to, čeho chcete dosáhnout, a ono to přijde. Takové představování však rozhodně nestačí. Ano, pozitivní myšlení je potřeba, ale může přinést výsledky jen tehdy, pokud jej doplníte svým úsilím. Pouze chtít úspěch, to nikoho úspěšným neudělá. Úspěch chce přeci každý. Ne každý je však ochoten pro to něco udělat.

3. Pokora je nezbytná

Často je nám vtloukáno, že máme být skromní. Nemáme se snažit poutat pozornost. Kdo toto poruší, je označen za arogantního. Většina lidí je však skromná jen navenek, zatímco uvnitř jsou velmi sobečtí. Na povrchu jsou umírnění, ale uvnitř jsou přesvědčeni o tom, že si zasluhují dostat více, než kolik dostávají ostatní. Proto si stěžují a naštvaně čekají, kdy se konečně podmínky změní k lepšímu. Ve skutečnosti by však měli pracovat na tom, aby se změnili k lepšímu oni sami.

Pravá pokora přichází zevnitř. Vnitřní skromnost získáváme tím, že na sobě pracujeme a že se rozvíjíme. Pouze když se můžeme spolehnout na vlastní schopnosti, můžeme posléze zažít opravdový úspěch.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success