Mráz léčí a uvolňuje

Kryoterapie je moderní metoda regenerace známá též jako léčba chladem. Probíhá v kabinách při teplotě mínus 120 až 130 stupňů Celsia. Trvá dvě až tři minuty a pomáhá nabudit fyziologické obranné mechanismy lidského těla.

Řadu let se úspěšně využívá v Japonsku, Polsku, Německu, Rakousku, Francii a ve Švýcarsku. Pomáhá při léčbě zánětlivých revmatických onemocnění, artrózy, roztroušené sklerózy, osteoporózy, stavů po operacích pohybového aparátu, chronicky bolestivých stavů kloubů, celulitidy, migrény apod. Využívá se též pro snížení nadváhy a k regeneraci svalů a kloubů při velké fyzické zátěži.

Chlad působí dobře také na regeneraci pokožky, zpomaluje proces stárnutí a zvyšuje výkonnost imunitního systému. Manažeři využívají kryoterapii ke zvýšení odolnosti proti vysoké zátěži a stresu.

Před vstupem do kabiny by měl člověk obnažit co největší část těla. Například uši je ale třeba chránit čelenkou, a ústa rouškou. Nezbytné jsou také rukavice, ponožky a izolační obuv. Kůže musí být suchá, je třeba sundat všechny kovové ozdoby a brýle. Člověk by při této terapii neměl být unavený, posílený alkoholem, ale ani hladový či naopak přejedený.

-kk-

Zdroj: iHNed.cz - online zprávy Hospodářských novin
Zobrazit přehled článků ze zdroje iHNed.cz