Máte instinkt lídra?

Ilustrační snímek

„Lídr“ je dnes tak hojně používané slovo, že by se mohlo zdát, že ve firmách pracují jen samí lídři. To samozřejmě není pravda. Neznamená to ale, že skutečnými lídry jsou jen vysoce postavení manažeři. Někteří z nich naopak lídry vůbec nejsou. Lídrem může být i řadový zaměstnanec, který má ty správné vůdcovské instinkty. V zajímavé článku na serveru clomedia.com se těmto instinktům věnoval manažerský konzultant, spíkr a zakladatel organizace Center for Hispanic Leadership Glenn Llopis. Sestavil desatero vůdcovských instinktů a vy si nyní můžete udělat malý test, zda máte instinkt lídra, nebo ne.

1. Rozhodnost

Skutečný lídr se musí v první řadě umět rozhodovat. Poslouchá názory druhých, ale umí i zasáhnout, je-li potřeba jednat.

2. Jádro věci

Skutečný lídr neodkládá problémy. Naopak vytrvá v hledání tak dlouho, než odhalí skutečné příčiny věcí, aby je mohl vyřešit.

3. Motivace

Skutečný lídr zná své spolupracovníky a ví, jak je motivovat, aby dokázali překročit rámec svých běžných povinností a rutin.

4. Učení

Skutečný lídr je dobrý učitel. Informuje své spolupracovníky o nejnovějších událostech a trendech v oboru. Sám se také rád učí.

5. Rozvoj vztahů

Skutečný lídr se snaží rozvíjet vzájemně prospěšné vztahy s ostatními. Obklopuje se dalšími lídry a lidmi, od nichž se může něčemu naučit.

6. Jasná očekávání

Skutečný lídr je mistr komunikace. Jasně říká ostatním, co očekává a nabízí doporučení, jak to mohou dělat co nejlépe.

7. Žádné plané sliby

Skutečný lídr neslibuje nic, co nemůže splnit. Ví, že jeho činy jsou důležitější než slova.

8. Zpětná vazba

Skutečný lídr chce slyšet, co si o něm ostatní myslí a co by na sobě mohl změnit. Pak má i důvěru ostatních v tom, aby on sdělovat svou zpětnou vazbu jim.

9. Otázky

Skutečný lídr není vševěd. Naopak se chce učit a stále se ptá. Nestydí se požádat o pomoc, když něco neví nebo neumí sám.

10. Leadership

Skutečný lídr rád vede (nikoli řídí) ostatní. Je si vědom vlivu, který má na jejich životy a vše dělá především s ohledem na ostatní, nikoli sebe.

Už víte, kde máte jako lídr mezery? Pak máte ideální odrazový můstek například pro výběr svého dalšího školení.

-kk-

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer