Manažerská relaxace: Základy zdravé a udržitelné pracovní rutiny u manažera

Týmoví manažeři mají často hodně odpovědnosti. Komunikují s vedením firmy i s podřízenými, hlídají dodržování plánů celého týmu a často řeší ad hoc věci, které jim někdy přerůstají přes hlavu. Právě proto je extrémně důležité, aby se i manažer byl schopen občas na chvíli zastavit a relaxovat. Zde je několik tipů, jak se z manažerské práce nezbláznit a jak si coby manažer občas odpočinout.

Ilustrační snímek

Nezapomínejte, že i podřízení chápou, že jste jenom člověk

Když se před někým snažíme předstírat emoce, které v danou chvíli ve skutečnosti nepociťujeme, může to vést k zásadní duševní nepohodě. Nebojte se ukázat i před svými podřízenými jako člověk a třeba jim přiznat, že jste ve stresu, že procházíte těžkým obdobím v osobním životě nebo že zkrátka někdy nemáte dobrou náladu.

Nezanedbávejte socializaci s přáteli a známými

Při plném pracovním vytížení a snaze vyvážit osobní a pracovní život se často nedostává tolik času na setkávání s přáteli. Přitom to jsou právě oni, se kterými si můžete promluvit i o věcech, o kterých se svými podřízenými a kolegy mluvit nemůžete. A díky těmto rozmluvám si budete schopni udržovat nad vším zdravý nadhled.

Naučte se efektivně (a nejlépe aktivně) relaxovat

Život není jenom o práci. A i když se snažíte jít svým podřízeným příkladem nebo se jim snažíte co nejvíce pomáhat, musíte si umět naordinovat i relaxaci a odpočinek. To neznamená, že si nutně musíte sednout na pohovku k televizi. Odpočinek může (a měl by být) i aktivní, například formou sportu.

Dodržujte zdravý životní styl

Jak uvádí server PsychCentral, základem zdravého ducha je zdravé tělo. Dodržujte zdravý životní styl, tedy pravidelný spánkový režim, zdravé stravování, dostatečný přísun tekutin a pravidelný fyzický pohyb.

 

 

-mm-

Zdroj: Psych Central - největší světový portál věnovaný duševnímu zdraví
Zobrazit přehled článků ze zdroje Psych Central