Manažerská relaxace: 5 tipů, jak se zbavit stresu z práce

Manažerské pozice patří mezi jedny z nejrizikovějších z hlediska syndromu vyhoření. Bývají často také vysoce stresové a kladou na ty, kdo je vykonávají, nemalé psychické nároky. Je proto zcela zřejmé, že lidé na manažerských pozicích se musí o to více starat o své duševní zdraví. V tomto článku si ukážeme pět nejúčinnějších relaxačních technik, pomocí kterých mohou manažeři čelit stresu z práce.

Ilustrační snímek

Tento seznam uveřejnila webová stránka Addicted2Success.com.

Sport a fyzická aktivita

Fyzická aktivita a sport jsou nedílnou součástí relaxace. Pokud se nehýbete, nabouráváte tím přirozený chod těla, ochuzujete se o endorfiny, nepodporujete dostatečně přirozené metabolické procesy a ve výsledku jste náchylnější ke špatnému spánku, ke stresu a k onemocněním.

Kontakt s přírodou

Lidé, coby živočišný druh, se z přírody do měst a interiérů přestěhovali relativně nedávno a v mnoha ohledech je pro nás neustálý pobyt v zástavbě nepřirozený. Nabuďte svoji psychiku tím, že se budete pravidelně procházet nebo jinak vyskytovat v přírodě.

Udržování sociálních kontaktů

Nepodceňujte důležitost sociálních vztahů. Vídejte se se svou rodinou, s přáteli a známými, a udržujte s nimi komunikaci a vztahy. Často tak získáte tolik potřebný nadhled, díky kterému budete schopni lépe čelit problémům v práci.

Narušování rutiny

Příliš monotónní rutina v práci či osobním životě může vést k určité otupělosti, stresu a ve výsledku i k vyhoření. Někdy není od věci rutinu zdravým způsobem narušit. Pokud máte tu možnost, zkuste v některých dnech pracovat třeba odpoledne a večer a naopak sportovat nebo se věnovat soukromým věcem ráno.

Zdravý spánkový režim

V neposlední řadě je nutné udržovat zdravý spánkový režim. Choďte pravidelně spát, spěte dostatečně dlouhou dobu a pokud možno vstávejte vždy v podobnou hodinu. Pomůže to vašemu mozku při regeneraci a dodá vám to energii.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success