Manažerem roku se stal Američan ve službách České spořitelny

Jack Stack, generální ředitel České spořitelny, je nejúspěšnějším manažerem roku 2002 v České republice. Takový je výsledek ankety, v níž odpovídalo jedenáct renomovaných poradenských a auditorských společností. Každý z těchto porotců připravil seznam tří až deseti kandidátů a jména doprovodil zdůvodňujícím komentářem.

Jack Stack získává titul Manažer roku týdeníku EURO jako první zahraniční manažer. Zdůvodnění všech porotců kroužila kolem jeho přínosu úspěšné transformaci České spořitelny po její privatizaci a jeho manažerského stylu, který se vyznačuje otevřeností a smyslem pro týmovou práci. Nominováno bylo celkem 56 osobností, z nichž většina (42) získala jen jeden hlas. Sedm manažerů obdrželo dvě nominace a dalších sedm více než dvě. Ti obsadily pomyslné bedny vítězů.

Zlatý Jack Stack dostal pět hlasů, stříbrný Martin Jahn (Czech Invest) čtyři a na třetím až sedmém místě se třemi hlasy a bronzovou medailí skončili Terrence Valeski (Eurotel), Tomáš Šabatka (Frantschach Pulp & Paper Czech), Jiří Michal (Léčiva), Zdeněk Burda (Skanska) a Jaroslav Míl (ČEZ).
Zdroj: Euro - web týdeníku Euro
Zobrazit přehled článků ze zdroje Euro