Má cenu začít v padesáti podnikat?

Problém: Po ukončení studí na univerzitě v roce 1978, následovala kariéra na Wall Streetu. V roce 1990 vlastní podnik (10 let odkup krachujících restaurací, jejich ozdravení a znovu prodej se ziskem). Následovala mateřská dovolená. Nedávno začala tato osoba rozesílat své CV, ale nedostala mnoho odpovědí. Začala znovu zvažovat možnost rozjet další podnikatelské aktivity. Ptá se, jestli to má ještě cenu, když je jí 50 let.

Odpověď:

V současné době je spousta mladých, nadšených začínajících podnikatelů, kteří jsou nešťastní z toho, že jim banky odmítají půjčit počáteční kapitál. Jedním z důvodů je to, že nic nedokázali a jsou nezkušení.

Vzdělání, zkušenosti a úspěšná minulost je bonus, který by rozhodně měl být využit. Jako povzbuzení můžeme jmenovat paní Hanson, které je 51 let . Tato žena v současné době stále úspěšně podniká v bankovní sféře. Od roku 1977 pracovala 14 let u Goldman Sachs Group a byla jednou z prvních žen ve firmě. Pak se vdala a měla dvě děti. V roce 1996 založila Milestone Capital Managemetn v Greenwichi a pracovala s profesionály z Wall Streetu, většinou ženami, které také toužily mít dobrou pracovní příležitost, kariéru a zároveň oceňovaly, že jsou tolerovány a chápány i jako matky.

V roce 2004 zjistila, že má rakovinu prsu a bojovala s ní celý rok. Přestože měla velký zdravotní handicap, dostala nabídku stát se ředitelkou ve společnosti Lehman Brothers. Její úkol byl radit a inspirovat všechny ženy ve firmě. I když věděli o jejích zdravotních problémech a jejím upozorňování na to, že se rychle unaví a připadá si stará, nabídku nestáhli. Paní Hanson nakonec akceptovala a svého rozhodnutí nelituje.

-av-

Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal