Lucie Pilipová: Manažeři musí brát ohled na rodinu

V rozhovoru pro Hospodářské noviny Lucie Pilipová (39), spolumajitelka společností Via Perfecta, Mediterránea Real Estate Investments a Gastro Žofín Slovanský ostrov, nemluví jen o osobě a své práci, ale také o kurzu pro manažery, kterého se v létě zúčastnila v Lausanne.

V kurzu se sešli manažeři s minimálně desetiletou praxí, kteří diskutovali o nových směrech v současném managementu. Podle Pilipové jsou takováto setkání přínosná nejen proto, že zjistíte, co se ve světě v danou chvíli v oboru děje, ale také proto, že jsou dobrým místem pro budování kontaktů.

Zásadním tématem kurzu bylo, jak sladit práci manažera s rodinou. Podle Pilipové by manažeři měli brát ohled nejen na partnera, ale i na děti, které si ve dvanácti třinácti letech vybírají okruh přátel a koníčků. Hůře tak nesou stěhování po světě. I proto se rodina Pilipových nyní rozhodla zakotvit opět v Praze.

Sama Pilipová si o sobě myslí, že je lepší manažer než týmový hráč. Ve firmě Via Perfecta se zabývá kontrolou finančních toků, strategickým rozhodováním a řízením. Rodinnou společnost Mediterránea řídila rok, nyní některé její pravomoci přecházejí na jejího muže. Sama si ponechá jen oblast marketingu a obchodu. Do firmy Gastro Žofín Pilipová vstoupila nově, jejím cílem je vtisknout terase a restauraci na Žofíně novou tvář.

-hp-

Zdroj: iHNed.cz - online zprávy Hospodářských novin
Zobrazit přehled článků ze zdroje iHNed.cz