Lídr a kouč v jedné osobě

Ilustrační snímek

Koučovací přístup k řízení lidí je jedním ze žhavých manažerských trendů poslední doby. Z manažera se tak stává lídr a kouč v jedné osobě, který dokáže nejen angažovat zaměstnance, také získat respekt externích obchodníků či náborářů. Čím se takový lídr liší od ostatních? Šest následujících typických vlastností lídra a kouče v jedné osobě publikoval server business2community.com.

1. Upřímnost a autenticita

Lídr a kouč v jedné osobě má silné morální zásady. Je přímý a nic neskrývá, zároveň však zachovává respekt vůči druhým. Nehledí na to, co je populární, ale na to, co je důležité.

2. Aktivní naslouchání

Lídr a kouč v jedné osobě vyzývá své lidi ke sdílení upřímné zpětné vazby a naslouchá jim. Nepřerušuje a věnuje jim plnou pozornost.

3. Kladení otázek

Lídr a kouč v jedné osobě není direktivní šéf. Spíše, než aby uděloval příkazy, se ptá. Snaží se tím svému týmu pomoci hlouběji přemýšlet a růst.

4. Ego stranou

Lídr a kouč v jedné osobě se zaměřuje především na úspěch ostatních. Více než „já“ ho zajímá „my“.

5. Nadšení a energie

Lídr a kouč v jedné osobě má rád svou práci, a právě proto dokáže inspirovat ostatní. Jeho energie je nakažlivá a dává mu sílu pro překonání náročných výzev.

6. Zájem učit se a zlepšovat

Lídr a kouč v jedné osobě stále hledá cesty, jak zlepšovat status quo. Je otevřený novým nápadům a vyzývá ostatní k inovativnímu a kreativnímu uvažování.

-kk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com