Léto je tady: Připadáte si v kanceláři jako ve vězení?

Ilustrační snímek

Léto je tady a to znamená, že vydržet v kanceláři je stále těžší a těžší. Proč? Protože vás v kanceláři zcela jistě pronásleduje pocit, že vám utíká všechna radost a zábava, kterou byste mohli zažít. Když jste v kanceláři, musíte se soustředit na dokončení práce, která musí být hotova. Podle webu business2community.com sice nesmíte slevit ze svého profesionálního standardu včetně oblečení, stále však můžete využít následující rady, jak si letní počasí užít i tak.

1) Dejte si přestávku a zajděte ven

Malá procházka nemůže ničemu ublížit. Prostě vypněte počítae a opusťte budovu. Pokud jsou teploty aspoň trochu přijatelné, určitě to pro vás bude příjemné osvěžení. A navíc možná rozlousknete i některý z náročných problémů, kterým čelíte. Váš mozek totiž bude mít možnost na nevědomé úrovni pracovat na vašich aktuálních problémech. Procházka je také skvělou příležitostí pro to, abyste provedli osobní, malý brainstorming, protože změna prostředí povzbudí vaši představivost.

2) Zaměřte se na termíny

Počítat hodiny, které vám zbývají do konce směny, bývá depresivní. Proto raději ke každému pracovnímu dni přistupujte jako k sérii úkolů, které je třeba splnit. Každý den určitě máte něco, co musíte dokončit. Soustřeďte se na dokončování toho, co je nutné pro vaše projekty a přestaňte s denním sněním o tom, co budete dělat, až skončí pracovní doba.

3) Váš čas přijde o víkendu

Abyste si užili teplého počasí co nejvíc, plánujte na víkendy velké věci. Travte čas se svými přáteli a rodinou. Během pracovních dnů vám to, že se stmívá až pozdě, umožní pracovat a přitom stále stíhat i setkání s vašimi blízkými. Každý večer se odměňte tím, že si dáte večeři s přáteli nebo společně třeba zajděte na koncert.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com