Lekce z úspěšné komunikace obou pohlaví

I když jste úspěšnou ženou, může pro vás být komunikace bojovým polem, zvlášť, když narazíte na druhé pohlaví. Součástí vašeho úspěchu je schopnost komunikovat mimo potenciálně nepříjemné situace. Využijte následujících rad a trénujte přístup, kdy zůstanete ve své komfortní zóně a zlepšíte své šance vyjít jako vítězka v každém komunikačním scénáři.

- Připravenost v pravý čas – půlka úspěchu. Pokud se váš komentář objeví v pravý čas, získáte pro sebe maximum bodů.

- Snažte se nebrat věci příliš osobně. Namísto toho, abyste se urazili, se zaměřte na to, co máte dokončit. Počítejte do deseti, usmějte se a jděte dál. Pokuste se dát veškerou energii do toho, co je třeba udělat během jednání. Pokud je delikvent váš kolega, obchodník nebo klient, prodiskutujte situaci později v soukromí.

- Mlčení jako nejefektivnější zbraň. Pokud neuděláte scénu, můžete vyhrát. Mlčení totiž může být pro „druhou stranu“ fatální.

- Zasáhněte. Protože řídíte vlastní show, můžete zvolit, s kým jednat a koho zcela obejít.

- Informujte nevědomé dle nutnosti. Poměrně často lidé řeknou něco, aniž si uvědomí potenciální dopad svých komentářů. Někdy je to záměr, ale existují situace, kdy je to opravdu nedopatření. Když zjistíte, že je potřeba se vypořádat s nevhodným chováním nebo poznámkou, přistupujte k věcem přímo, rychle a s taktem.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com