Leadership: Sebeuvědomění a spojení s ostatními

Leadership velmi často spočívá v tom, že ostatní přimějete k překonávání jejich vlastních hranic. Když se vám podaří přesvědčit váš tým, že to, na čem se všichni společně podílíte, stojí za extra úsilí, můžete uskutečnit skoro až zázraky.

Ilustrační snímek

Probuďte se, uvědomte si své propojení s ostatními a mějte o ně zájem. Pak budou lidé na vaše vedení reagovat pozitivně a budou opět angažovaní.

Chtějte znovu překonat vlastní limity

Klíčem k angažovanosti ostatních je skutečný, opravdový leadership. Neobviňujte zaměstnance z toho, že jsou málo angažovaní. Jako chybu zaměstnanců samotných to může vnímat jen někdo, kdo má uvažování vedoucího. Jen takový člověk bude své podřízené vinit z toho, že nedostatek angažovanosti je jejich vina. Ne však lídr.

Když jste skutečným lídrem a ne pouhým vedoucím, potom víte, že angažovanost je právě vaše odpovědnost. Nesmíte se spoléhat na to, jakou pozici máte napsanou v organizační struktuře. Musíte se spojit se svými lidmi a díky tomu je umět inspirovat. Když spojení nenavážete, vaši zaměstnanci budou angažovaní jen natolik, aby si udrželi práci – ale ne víc.

Buďte skutečným lídrem a udržte ostatní angažované, nabádá nás článek na webu management-issues.com.

Usilujte o sebeuvědomění

Začněte tím, že si uvědomíte své vlastní limity. Probuďte se a buďte v každém okamžiku zcela přítomni. Když jste probraní a jste zcela přítomni v aktuálním okamžiku, budete lepším lídrem. Začleňte do své každodenní rutiny aktivity, které budou podporovat vaše vlastní sebeuvědomění, abyste si vždy jasně uvědomovali, kde se právě teď nacházíte a co musíte v dané chvíli udělat. Zatlačte na své hranice tam, kde máte pocit, že je musíte překonat, abyste se stali ještě lepší verzí sebe.

Propojte se s ostatními

Váš všechen budoucí úspěch závisí na vaší schopnosti spojit se s ostatními lidmi. Vaše práce je především o vztazích s ostatními. Základní vztah v kariéře každého z nás je člověk – člověk. Zaměřte se na to, jak dobře jste napojeni na ostatní. Snažte se si své propojení s ostatními uvědomovat a vědomě prožívat. Udělejte toto svou velkou prioritou. Neúnavně pracujte na posílení propojení se zbytkem vašeho týmu – a výsledky se dostaví.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues