Laszlo Bock: Jak dosáhnout povýšení

Ilustrační snímek

Máte pocit, že byste si zasloužili povýšení, ale ono stále nepřichází? Děláte něco špatně? Co můžete udělat více nebo jinak? Tyto otázky napadnou po čase každého, kdo chce rozvíjet svou kariéru. Dnes jsme proto pro vás připravili praktické tipy od Laszla Bocka, personálního ředitele společnosti Google a autora knihy Work Rules!. Následujících pět kroků, jak zaručeně získat vysněné povýšení, popsal Laszlo Bock v nedávném článku na síti LinkedIn.

1. Získejte zpětnou vazbu

Obraťte se na člověka, který vás může povýšit – na svého nadřízeného. Zeptejte se jej, co by vám poradil a řiďte se jeho radami. Průběžně s ním mluvte o tom, na čem byste měli ještě zapracovat. Když splníte, na čem jste se dohodli, nebojte se připomenout. Zajímejte se také o zpětnou vazbu od kolegů.

2. Řešte problémy svých šéfů

Zjistěte, jaký největší problém právě řeší váš šéf, a pomozte mu jej vyřešit. Přicházet s novými nápady je skvělé, ještě lepší však je, pokud se vaše nápady týkají skutečně palčivých problémů.

3. Myslete dopředu

Snažte se rozvíjet své dovednosti nejen pro případné povýšení, ale i pro další budoucí práci, kterou můžete vykonávat. Nikdy nevíte, co budete dělat za pár let. Zvláště když cítíte, že jste ustrnuli na jednom místě, hledejte nové příležitosti. Nemusí to být přímo povýšení, ale i možnost vyzkoušet si něco mimo svůj dosavadní obor. Rozšíříte tak své možnosti.

4. Požádejte o povýšení

V Googlu mohou zaměstnanci sami sebe nominovat na povýšení. I když vaše firma nemá stejný postup, měli byste dát najevo, že máte zájem o povýšení. Dejte o sobě vědět.

5. Zvažte odchod

Pokud není reálné, že dosáhnete povýšení a vy s tím nemůžete nic udělat, začněte přemýšlet o změně zaměstnavatele. Pokud vás třikrát odmítnou povýšit, i když jste přesvědčeni, že byste si povýšení zasloužili, odejděte. Najděte si místo, kde si vás budou více vážit. Až budete psát životopis, vyvarujte se těchto chyb. Jak zvládnout pohovor čtěte zde.

-kk-

Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Pulse