Kterými radami byste se neměli řídit: Tyhle 2 určitě znáte

Dávat rady je snadné. Cokoli vás napadne si prostě můžete vygooglovat a jistě najdete spoustu rad a tipů, které jsou připravené k pomoci každému, kdo potřebuje. Některé rady však mohou způsobit více škody než užitku.

Ilustrační snímek

Existuje několik velice populárních rad, které byste měli v případě, že jste je už slyšeli, okamžitě vymazat ze své hlavy.

Následujte svou vášeň

To je prostě klišé. Kolegové a přátelé si jej často navzájem předávají – nakonec, když se vám podaří objevit vaši vášeň, bude váš život nakonec mnohem lepší, protože vaše práce už pro vás vlastně nebude úplně prací, že?

Není to tak. I když může být pravda, že úspěšní lidé se často věnují něčemu, co je i jejich vášní, problém je v tom, že existuje spousta lidí, kteří ve své vášni neuspěli. Většina těch, kteří usilují o uplatnění v oblasti své vášně, totiž úspěchu nedosáhne. A právě o této velké skupině neslyšíme, takže naše vnímání kvality této rady je dost zkreslené.

Vášeň je jistě důležitá. Musíte však přemýšlet o vícero faktorech. Podívejte se na to realisticky:

  • Jaké se vám nabízejí příležitosti?
  • Jak silná je konkurence?
  • Máte potřebné zdroje k tomu, abyste se mohli věnovat své vášni?
  • Jaký je váš plán?

Abyste uspěli, musíte prostě identifikovat ten nejlepší průnik vaší vášně s dostupnými příležitostmi.

Nikdy se nevzdávejte

Může to znít jako docela dobře míněná rada, přesto však má značné nedostatky. Život je cesta a během té cesty musíme učinit mnoho rozhodnutí. Některá z nich vedou k úspěchu, jiná k neúspěchu. Snažíme se, aby věci fungovaly, a proto bychom na určitých místech neměli setrvávat déle, než je zdrávo, tvrdí web addicted2success.com.

Jednoduše řečeno: neměli byste dál bít hlavou o betonovou zeď, abyste ji rozbili. A přesto se někdy ocitneme v situaci, kdy se ze všech sil snažme o něco stejně absurdního. Někdy prostě musíme přestat být tvrdohlaví, zvláště pokud jediným výsledkem, který nám to přináší, je jen více a více bolesti a utrpení.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success