KPMG navrhuje kratší pracovní dobu. Nechce přijít o talenty

Poradenská společnost KPMG nabídla svým 11000 zaměstnanců ve Velké Británii možnost pracovat jen čtyři dny v týdnu nebo si vybrat částečně placené dlouhodobé volno (tzv. sabbatical), aby se vyhnula propouštění v důsledku ekonomické krize.

Zaměstnanci, včetně partnerů, si mohou do 6. února dobrovolně zvolit kratší pracovní týden nebo si vybrat volno v délce 4 až 12 týdnů, přičemž jim bude vypláceno 30 % mzdy. I když se jedná pouze o záložní plán a zaměstnanci nejsou nuceni na něj přistoupit, firma očekává, že většina zaměstnanců si do tohoto termínu vybere jednu z variant. Pak se rozhodne, kteří zaměstnanci se stanou součástí navrhovaného schématu vzhledem k jejich roli v organizaci a ekonomickým podmínkám.

Tyto změny mohou být spuštěny kdykoli do konce září 2010, kdy pro KPMG končí fiskální rok. Mluvčí společnosti vysvětlil, že jde o to, aby společnost získala pružnost pro řízení pracovní síly v případě, že se ekonomické podmínky ještě zhorší. Praxe podle něho ukázala, že když firmy snižují stavy, ztratí důležité talenty, které budou potřebovat, až se ekonomika vzchopí. Tomu se chce KPMG vyhnout.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits